zaterdag 18 juni 2011

Ondersteuning van sportclubs!

Nianing beschikt momenteel over een voetbal-en een basketbalschool.Twee keer per week volgen zowel jongens als meisjes er training en nemen ze deel aan wedstrijden die regelmatig worden georganiseerd tussen de verschillende dorpen.Door aan sport te doen vergeten de jongeren de problemen thuis en hebben ze gelegenheid om zich op een gezonde manier te ontspannen.
Bovendien volgen de trainers de jongeren ook in de school op.Zo zorgen ze voor een extra stimulans:wanneer de leerlingen te vaak afwezig zijn of geen goede resultaten behalen,mogen ze niet deelnemen aan de trainingen.Ook ouder spelers moedigen het schoolwerk aan en geven jongere ploegleden bijles indien nodig. 

Sport heeft dus een niet te onderschatten waarde.Bijgevolg is de ondersteuning van sportclubs en -scholen van cruciaal belang.
Verschillende sportverenigingen in en rond Leuven steken al een handje toe door te zorgen voor sportmateriaal en uitrustingen(BC Leuven Bears,KVC Kessel-Lo 2000,Danscentrum Aike Raes,Lizards Lubbeek-Leuven,Running Center).De plaatselijke gezinnen hebben immers niet de middelen voor aanschaf van een sportuitrusting,laat staan voor inschrijvingsgeld.Dit betekend dat de clubs een groot gebrek aan inkomsten en dus aan infrastructuur hebben. 

 Ons doel is om sport-en recreatiemogelijkheden voor de jongeren te verbeteren en uit te breiden,zowel in de scholen als in de kleine dorpjes in de brousse en een volleybalschool op te richten aan het strand waar nu al een beachvolleyterrein is.

Ben je overtuigd van het belang van sport en wil je graag bijdragen,rekenen we graag op jouw hulp en steun voor het slagen van deze projecten.

Verzamel Koperen muntjes en deponeer ze in één van onze spaarpotjes,kleine beetjes maken groot!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten